Lønsikring

Tankerne og drømmene for fremtiden kan gå i mange retninger. For de flestes vedkommende hænger drømmene sammen med økonomisk tryghed for én selv og ens familie. Vil man undgå at stå i en situation, hvor man ikke kan betale sine faste udgifter på grund af en pludselig fyring, er lønsikring en mulighed, man bør overveje.

Der er rig mulighed for at tilkøbe en lønsikring hos de fleste a-kasser, dog kan vilkårene variere en smule. Her er der en oversigt over det væsentligste, man bør vide om lønsikring, også kaldet indkomstforsikring.Frie Lønsikring for alle
Frie Lønsikring for alle
Faglig forsikring mod ledighed. Dækker 90 % af lønnen helt op til 40.000 kr/mdr.

Supplerende lønsikring: Opgradering til din a-kasse fra 55 kr. pr. måned

Fri Lønforsikring: Ingen krav om medlemskab i a-kasse fra 522 kr. pr. måned

www.frie.dk

Hvad er lønsikring?

Står man i en situation, hvor ens månedlige indkomst er højere end gennemsnittet, og man derfor har sat sine månedlige udgifter så højt, at det vil være svært at klare sig økonomisk på dagpenge, kan man vælge at tegne en lønsikring.

Lønsikringen fungerer som en tillægsforsikring til den almindelige arbejdsløshedsforsikring hos a-kassen, og den kan tegnes via ens medlemsskab af en a-kasse. Det vil sige, at lønsikringen er et ekstra beløb, som udbetales hver måned samtidig med, at man modtager dagpenge i tilfælde af, at man bliver arbejdsløs. På denne måde sikrer man en højere indkomst hver måned under arbejdsløshed, end hvis man kun modtog dagpenge.

Hos de forskellige a-kasser varierer vilkårene for lønsikring. Det er derfor en god ide på forhånd at undersøge, hvordan man er stillet, inden man vælger at tegne en lønsikring hos en a-kasse. Når man tegner en lønsikring hos en a-kasse, vil man typisk få udbetalt mellem 80% og 95% af sin tidligere løn, og det er en god idé på forhånd at afstemme lønsikringen med ens individuelle behov.

 

Hvornår kan en lønsikring betale sig?

 

Det er ikke alle lønmodtagere, der vil kunne drage fordel af en lønsikring. Det afgørende for om det kan svare sig at betale til en lønsikring er, hvor høj ens månedlige indkomst er. Som udgangspunkt vil det kunne svare sig at tilkøbe en lønsikring, hvis ens månedlige indkomst er over 21.000 kroner om måneden. Har man en indkomst, der er markant højere end dette og har høje faste udgifter hver måned, er det oplagt at tegne en lønsikring som supplement til a-kassens almindelige arbejdsløshedsforsikring.

Reklame: Dahlberg Assurance Agentur – lønsikring med eller uden A-kasse


Lønsikring uden a-kasse

Flere forsikringsselskaber tilbyder også lønsikring uden, at man behøver at være medlem af en a-kasse. Dette skal ses som et alternativ til a-kassens tillægsforsikring, hvor man er forpligtet til at møde op i jobcenter og deltage i kursus med mere. Lønsikringen uden a-kassen gælder også, hvis man selv siger op i modsætning til a-kassens lønsikring.

Som et alternativ til jobcentrets ledighedstilbud bliver man også tilbudt et karriereforløb i ledighedsperioden, hvor man får rådgivning i forhold til sin fremtidige karriere samtidig med, at man får hjælp til at finde et nyt arbejde.