Organisationer, myndigheder og hjælpekilder

Her finder du en korte beskrivelser, links og nyttig hjælp, som primært er fokuseret på arbejdsløshedsforsikring, fagforeninger og a-kasser. Klik på de titler, der interesserer dig, for at læse mere.

A-kassernes brancheorganisation

Danske A-kasser er en brancheorganisation for danske arbejdsløshedskasser.

Beskæftigelsesministeriet – BM

Beskæftigelsesministeriet (BM), tidligere Arbejdsministeriet, har som hovedfunktion at skabe gode betingelser for begrænsning af arbejdsskader og arbejdsløshed.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering – STAR

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering – STAR skal fremme en effektiv arbejdsmarkedspolitik og er også ansvarlig for A-kassernes tilsyn.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd – AE

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE (på engelsk The Economic Council of the Labour Movement – ECLM) fremmer social og økonomisk retfærdighed i Danmark.

Borger.DK

Borger.dk tilbyder digital selvbetjening og oplysninger om forskellige sociale nøgleområder.

Jobnet.dk

På Jobnet finder du job fra mange virksomheder og jobbanker – databasen indeholder også alle ledige job i staten og kommunerne.

Arbejdsmarkedsfonden

Den nu hedengangne Arbejdsmarkedsfonden var en fond, skabt af finansministeriet til at finansiere forskellige offentlige udgifter f.eks. dagpenge. Arbejdsmarkedsfonden oprettes 1999 ved sammenslutning af tre fonde, nemlig Aktiveringsfonden, Dagpengefonden og Sygedagpengefonden. Arbejdsmarkedsfonden blev fjernet i 2008.