Få penge uden job

At blive arbejdsløs er aldrig en rar oplevelse og særlig ikke, når man pludselig skal finde alternative former for indkomst og tilpasse sit forbrug derefter. Der er flere forskellige muligheder, når man bliver arbejdsløs. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dagpenge er den absolut bedste på flere områder. Det kan derfor kun anbefales at være medlem af en a-kasse, også selvom man er i arbejde og måske ikke kan se pointen i at betale til en a-kasse på den korte bane. Men en dag får man måske brug for den, og så vil pengene være godt givet ud.

Dagpenge

For at modtage dagpenge kræver det, at man har været medlem af en a-kasse, inden man blev arbejdsløs. Er dette tilfældet, er dagpenge klart den bedste løsning, når man bliver arbejdsløs, da man her vil modtage det absolut højeste beløb under sin ledighedsperiode. Samtidig vil ens a-kasse som regel afholde forskellige arrangementer og andet for at hjælpe en tilbage i arbejde. Der er flere forskellige a-kasser at vælge imellem alt afhængigt af ens fag. Kontingenter og udbetalte dagpenge varierer en smule herimellem. Det er derfor en god ide at undersøge, om der er flere forskellige muligheder inden for lige netop ens fag eller branche, og hvordan kontingenter og udbetalinger i så fald sammenlignes.

Kontanthjælp

Har man ikke været medlem af en a-kasse, inden man blev arbejdsløs, har man mulighed for at modtage kontanthjælp fra staten i løbet af ens ledighedsperiode. Den månedlige ydelse på kontanthjælp er dog betydelig lavere end for a-kasserne, som derfor er den bedste løsning. Både kontanthjælp og dagpenge udbetales mod, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet. I begge tilfælde vil der derfor være faste krav til, hvor mange jobs, man skal søge ugentligt. Efter en længere periode på kontanthjælp eller dagpenge, kan man blive sendt i aktivering.

Lån

Er man af den ene eller anden grund ikke berettiget til at modtage kontanthjælp, kan man måske være nødsaget til at tage et lån for at opretholde sin levevis, indtil man igen er i arbejde. Dette er naturligvis ikke en ønskværdig løsning, da et lån altid skal betales tilbage med renter. Dagpenge og kontanthjælp udbetales på samme måde som en almindelig løncheck og skal ikke betales tilbage. Vær yderst opmærksom på renten, hvis man overvejer at tage et lån. Sørg for at sammenligne flere forskellige muligheder, så der vælges et lån med den laveste rente. Mange af de såkaldte kvik-lån har tårnhøje renter, og selvom det kan virke tillokkende at låne penge nemt og hurtigt, vil man ende med at tilbagebetale langt mere, end man lånte i første omgang. Tal i stedet med banken og gerne flere forskellige banker om, hvilke muligheder de kan tilbyde.